21 diner

Wat is een 21 diner?

Nov 06, 2022Lisanne Nina Mink

Met een 21 diner pak je hellemaal uit. Het is een groot diner waar al je vrienden uitgenodigd zijn. De trend is overgewaaid uit Amerika en het werd als eerste door de Nederlandse studenten opgepakt. Een 21 diner wordt gehouden om te vieren dar je nu officieel volwassen bent. Nu hoor ik je denken, dat ben je vanaf je 18 al? Nee, als je 18 wordt ben je meerderjarig. Met je 21 ben je officieel volwassen dat is wel een feestje waard! Ben je benieuwd wat een 21 diner precies inhoudt? Lees snel verder.

Thema uitkiezen 21 diner

Als eerste ga je een thema verzinnen voor je 21 diner, hierin kan je alle kanten op. Enkele voorbeelden van thema’s zijn:

 • 80’s
 • Jungle
 • Chique
 • Pink party

   Zo zijn er nog veel meer leuke thema’s. Het is belangrijk dat je een thema kiest die bij jou past. Als jij fan bent van après ski muziek, dan is het superleuk om een carnaval/ski thema te kiezen. De gasten geef je dit thema mee. Zij passen hun kledingstijl hierop aan. Dit geldt ook voor de decoratie.

  21 diner

  Uitnodiging maken 21 diner

  Als je het thema hebt gekozen, ga je door naar de uitnodiging. Eerst ga je een lijst maken van al je vrienden die je wilt gaan uitnodigen. Daarvoor maak je een bijpassende uitnodiging.
  Tip: neem het thema mee in de layout van de uitnodiging. Zo sluit alles op elkaar aan. Daarnaast weet diegene die uitgenodigd wordt ook meteen het thema van jouw 21 diner.

  Ideeën voor het eten van jouw 21 diner

  Het belangrijkste onderdeel van jouw 21 diner, het diner zelf. Wat ga je jouw gasten voor schotelen. Je kan ervoor kiezen om dit te gaan uitbesteden, maar je kan zelf ook gaan kokkerellen. Op de traditionele manier bereiden familieleden het eten en hoef jij niks klaar te maken.

  Voor een 21 diner zijn er meestal 5 gangen. Je kan ervoor kiezen om een specifieke keuken te kiezen voor je menu, zoals de Franse-, Indiaanse- of Engelse keuken. Dit mag je immers zelf kiezen het is jouw feestje!
  Tip: bereid alvast voor wat je kan voorbereiden. Bijvoorbeeld het snijden van groentes of het maken van een soep. Dit scheelt een hoop tijd en stress.
  Tenslotte wordt er een menukaart gemaakt. Dit wordt in dezelfde layout van de uitnodiging gemaakt en op het bord voor je neergelegd. Net als in een echt sterrenrestaurant.

  Tijd voor jouw 21 diner

  Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt om aan de slag te gaan voor jouw eigen 21 diner. Op onze website vind je nog meer leuke blogs.

  Meer Blogs