feestballonnen

Alles over feestballonnen

Nov 06, 2022Lisanne Nina Mink

Feestballonnen kunnen niet ontbreken op jouw feest! Ze zorgen voor een feestelijke uitstraling. Je hebt ze in alle soorten, kleuren en maten. In deze blog bespreek ik de verschillen tussen de feestballonnen en hoe ballonnen worden gemaakt. Ben je enthousiast geworden? Lees snel veder.

Hoe worden feestballonnen gemaakt?

De meeste ballonnen worden gemaakt van latex. Latex is afkomstig van een rubberboom. Uit de rubberboom halen sappen en daarvan maken ze latex. Hierdoor is het een natuurlijk product. In het Amazonegebied komen veel rubberbomen voor. Daar komen ze ook oorspronkelijk vandaan.

In het proces om feestballonnen te maken wordt er verf bij de latex toegevoegd voor de mooie kleur. De verf wordt 16 uren lang gemixt door de latex. Dit doen ze om de kleur te behouden en hierdoor wordt de latex niet hard. Als het mengsel 16 uren is gemixt, gaat het de machine in. Het mengsel wordt in mallen gestopt waar uiteindelijk de vorm krijgt van een feestballonnen.

Uit de mal worden ze ondergedompeld in een warm bad. Hierdoor wordt de feestballon soepel en kan je hem makkelijke opblazen. In de laatste stap gaat de ballon in een soort wasmachine om te wassen. Daarna zijn ze klaar voor gebruik voor jouw feestje!

Feest ballonnen | duurzame ballonnen

Soorten feestballonnen

Je hebt verschillende feestballonnen. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Hieronder staan een aantal voor je op een rijtje:

  • Latex ballonnen
  • Synthetisch rubber

De meeste feestballonnen worden gemaakt van latex of synthetisch rubber. Het verschil tussen deze twee soorten ballonen is het materiaal waarvan het gemaakt is. Je hebt nog veel synthetische ballonnen die van plastic worden gemaakt. De latex ballon de meest duurzamere ballon van alle twee. Dit komt ook door het materiaal waarvan het gemaakt is.

In alle twee de soorten kan je opblazen met helium. Als je ervoor kiest om de ballon op te blazen met lucht, wil ik je adviseren om de ballon op te blazen met een luchtpomp. Als je de ballon zelf zou opblazen kan dit soms schadelijk voor je zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die allergisch zijn voor rubber.

Ik hoop dat je het een leuke blogt vindt. Op de blog pagina kan je veel meer leuke blogs vinden over duurzame ballonnen en andere onderwerpen. De laatste blog ging over een 21 diner. Die kan je hier vinden.

Meer Blogs